1_DSC6829 4_DSC8040 _DSC3339 _DSC3442 _Z1M1269 _Z1M5244 _Z1M5355

lp

Sex år gammal hamnade jag på min första hundutställning. Året var 1968 och utställningen var Malmö Internationella. Jag är inte uppvuxen i en valplåda men lyckades tjata till mig min första hund redan samma år. Det blev en Shih-Tzu eftersom min mamma läste allt om Tibet. Mina föräldrar trodde att intresset snabbt skulle svalna men tvärtom blev det till en livsstil. Shih-Tzuerna blev fler och snart började jag själv att ställa ut. Så fort det var någon hundutställning inom rimligt avstånd från hemmet så var jag där. Det kändes självklart att jag skulle gå vidare och påbörjade min utbildning för att bli ringsekreterare. Tidigt fick jag upp ögonen för vinthundarna och har genom åren arbetat som ringsekreterare i just de ringarna och därmed fått förmånen att få ta del av många rasspecialisters och allrounddomares erfarenheter. Jag började döma mina första inofficiella utställningar redan på 80 talet. 2016 blev jag antagen till preparandkursen som blev en upplevelse utöver det vanliga. Efter många år både i ringarna och ringside framför allt raser i grupp 10, besök hos olika vinthundsuppfödare mm så beslutade vi att nu är det dags för en egen vinthund och valet föll sig då på Saluki.

2010 kom vår första Saluki. Det blev CIB, EUW-15, NO V-12, NORD JV-11, NORD UCH, SE UCH, DK UCH, NO UCH Qirmizi Meridian. Xavi hade ett stort engagemang att testa hållbarhet på möbler, väggar mm vilket resulterade att vi ständigt renoverade under ett par år. Man glömmer lätt som tur är så efter ett par år kom suget efter en Saluki till. Xavis syster CH Qirmizi Magnolia fick en kull 2013 och där föll vi för CIB, NORD UCH, SE UCH, DK UCH, NO UCH, FIN UCH, Nordic CH, EU VW-23,NORD W-17, NORD W-21, NORD VW-21, DK W-22, DK VW-22, CPH JW-14, CPH W-16, CPH W-19, CPH W Qirmizi Parsifal. Diego bara älskar att visa upp sig i ringarna och 2023 avslutade han sin karriär med att vinna BIR på EDS samt att han blev årets veteran alla raser i Danmark. 2017 fick Magnolia en kull där en valp speciellt fångade mitt öga. Vi hade inte möjlighet att ha en Saluki till vid det tillfället Enzo hamnade hos en vän. När han var 11 månader fick vi ett samtal att pga ändrade arbetsförhållande så kanske vi fortfarande var intresserade av honom. Det valet var lätt så då kom SE UCH, DK UCH, NO UCH Qirmizi Rubicon. Sommaren 2020 flyttade CIB, SE CH, DK CH, NO CH, DK JCH, NORD JW-21, DK JW-21, CPH W-21, DK Club JCH Qirmizi Sorbonne hem till oss.

Jag blev oerhört glad när jag fick inbjudan att komma och döma på SVVK’s utställning i Enköping och ser fram emot denna dag.